Skådebanan Södra regionen

Lite information kring biljetter och vad vi har att förhålla oss till i denna för oss alla mycket jobbiga Coronatid. Alla aktörer längtar efter att komma i gång med allt igen inte minst våra fantastiska skådespelare regissörer ljud-ljus sättare biljettförmedlare.

You name it

Man har överlag beslutat att genomföra sina föreställningar efter gällande regler det vill säga fram tills nu 50 personer i salongen. Det gäller både Operan, Intiman, Hipp, Helsingborg stadsteater etc.

På Operan har man bestämt att vi ombud har förhandsrätt på biljetterna så ni som har beställt har kvar era biljetter och efterhand som tiden sig närmar kommer man att kontakta om man har fått plats eller får erbjudande om en senare föreställning så vi på Skådebanan har ständig kontakt med aktörerna.

Just nu gäller september månad och ni som har beställt kommer att bli eller har blivit kontaktat när vi är där.

Just nu är det Funny Girl som är på gång.

Vi har förbokat ett fåtal biljetter på Intiman och Hipp till följande föreställningar och datum:

Sidonie och Natalie. Premiär 12/9 på Intiman. Vi har biljetter till 28/10 pris 285:-.

Pjäsen handlar om 90-åriga Nathalie som ser tillbaka på flykten genom det krigshärjade Europa. De är båda i från Frankrike men har inget annat gemensamt. Har helt olika bakgrund och klasstillhörigheter och tycker absolut om varandra men måste leva sida om sida.

Hipp har premiär på Cyrano De Bergerac 19/9. Vi har biljetter till 28/10 pris 285:- samt 28/11 320:-.

Pjäsen behöver nog ingen presentation utan att det är ett fantastiskt teateräventyr med onda intriger, krig, kärlek, svek, bultande hjärtan, grusade förhoppningar och härliga fäktningsscener med Johannes Wanselow som Cyrano De Bergerac.

Halva Månen har premiär på Intiman 25/9. Vi har biljetter till 4/11 pris 285:-.

Tyska dramatikerna Roland Schimmelpfennig har skrivit pjäsen direkt till Intimans ensemble och hans berättaruniversum  består av stora samhällleliga frågor, humor och poetisk skönhet.

Man återupptar Monicas vals med nypremiär på Hipp 10/10,  som var höstens stora publiksuccé 2018 men vi har tyvärr inte lyckats få tag på biljetter men vi återkommer om det lyckas senare.

Intiman har premiär på Bröllopstårtan 11/11 en samproduktion mellan Riksteatern och Malmö Stadsteater. Vi har biljetter till 20/11 pris 320:-

Hur kommer det sig att du har de moraliska åsikter du har? Är det bara antagande eller beror det på din uppfostran? En intelligent och rolig feel good komedi.

Årets julpjäs blir Kejsarens nya kläder som spelas på Hipp. Premiär 18/12. Vi har biljetter till 29/12 och 23/1 pris vuxen 185:- samt barn och ungdom upp till 26 år 120:-.

Detta kommer att blir årets familjeföreställning. Ett helt otroligt kostymdrama.

En färgsprakande modeshow med mycket skratt, fantasi och glimten i ögat fritt efter HC Andersens äventyr. Den rekommenderas från 7år. Den får man inte missa.

Intiman börjar det nya året med pjäsen Borkman. En annorlunda förtolkning av Henrik Ibsens roman med premiär 21/1-21. Vi har biljetter till 8/4-21 pris 285:-.

Den tyska regissören Stefan Puchers första uppsättning på en svensk teaterscen. Så här har du helt enkelt aldrig sett en Ibsenpjäs förut.

Premiär på Hipp 6/3-21 Tracy Letts Pullitzerprisbelönade skådespelarpjäs En familj. Vi har biljetter till 24/3-21 pris 285:-.

Sanningar, lögnar, otrohet, missbruk, separationer och kärlek. Hemma hos den dysfunktionella familjen Weston har väggarna hört många hemligheter genom åren.

Intiman har premiär 20/3 på musikdramat Meningen med döden. Vi har biljetter till 30/3-21 pris 260:- samt 28/4 -21 pris 285:-.

Ett lekfullt och absurt sång- och musikdrama om livets stora fråga med en blandning av jazz, rock och reggae. En omtumlande berättelse om allas vår existens rullas upp.

Till slut men inte minst tar Hipp åter upp Tartuffe som var fix och färdig att spelas upp på våren men som ett visst virue satte stopp för. Vi har biljetter till 12/5 pris 260:- samt 29/5 320:-.

Återigen igen ett fantastiskt val av repertoar av Malmö Stadsteater. Hör av er om intresse. Som skrevs i början har vi, så länge allt ser ut som det gör, ett fåtal biljetter.

Hör av er.

Obs! Gällande Helsingborgs Stadsteater:

Man har planerat två föreställningar i höst under gällande Corona-regler. Man har på hemsidan en mycket noggran information hur man går på teatern under Coronan. Det är 50 platser utspridda per föreställning både på Storan och på Lillan.

Lillan premiär 26/9 Edward Albees Vem är rädd för Virginia Woolf? Ett intimt drama med stora känslor. Behöver nog ingen ytterligare presentation.

Storan premiär 3/10 Evigt Ung. En komedi rolig och varm och full av rock´n´roll!

Pris 190:- . Om ni är intresserade hör av er kollar vi upp om vi kan ordna biljetter.

Det var allt för mig idag.

Var fortsatt rädda om er. Håll avstånd. Använd handsprit.

Vid tangentbordet

Lone Lindholm

Södra Skådebanan.