Drevet maj 2023

Nu är våren här och vi vistas mer utomhus. Glöm inte bort att buskage, träd m.m ska hållas på samma höjd som avskärmningsväggen. Har du högre buske/träd kan det skapa skugga för grannen så det är viktigt att kommunicera med varandra och vara överens ifall det är högre än det är tillåtet enligt ordningsreglerna. Uteplatserna ska också hållas rena och fina! Rensa även ventilationshålen vid husgrunderna. De får inte täckas över, vara täppta med blad och skräp för det påverkar ventilationen och fukt kan uppstå under husen. Vi har container som kan användas till att slänga trädgårdsavfall vilket går bra att använda.

Är du eller någon du känner intresserad av att arbeta i styrelsen så är det fortfarande möjligt att anmäla intresse. Du kan göra det genom att maila till valberedningen eller till styrelsen.

Det är härligt med husdjur men det är viktigt att respektera även boende som inte har husdjur. Låt inte din hund kissa på grannens tomt, rabatt eller uteplats. Utrymmet framför ingången är privatområde och så ska det förbli!

Grannföreningen har satt upp en bom för att minska trafiken i området. Dock har ambulans, polis och räddningstjänst nyckel till den så det ska inte hindra den typen av fordon att köra in om det behövs. Skulle det vara så får ni höra av er till oss i styrelsen.

Gästrummet är bokad ofta vilket vi tycker är jätteroligt och det är viktigt att den lämnas städat efter vistelsen så nästa gäst känner sig välkommen. Likaså toaletten på korridoren som används av era gäster.

Extra cykelställ finns utanför tvättstuga 268, så är det trångt i ett cykelförråd går det bra att ställa sin cykel där. Ett av cykelförråden har vi tagit bort cykelställen. Tanken är att det ska vara lättare att ställa in cykeln samt fler får plats. Vi håller på att ta fram en lösning för att kunna låsa fast cyklarna även utan cykelställ och funkar det kommer att vi göra likadant i övriga cykelförråd.

Sist men inte minst vill vi påminna alla att årsstämman kommer att hållas 8:e juni klockan 18:00 på Hubertusgården. På årsstämman går vi genom året som har varit, hur ekonomin ser ut, vad som planeras framåt, rösta om de nya stadgarna samt besluta om frågor som har kommit in från er. Kallelse kommer att skickas ut inom kort med anmälan.

Vi ser framemot att träffa så många som möjligt den 8:e juni!