Drevet oktober 2023

Nu när hösten börja närma sig och löven faller är det viktigt att ni rensa era ventiler till krypgrunden. Det finns två på framsidan och två på baksidan.

Det har till styrelsen inkommit anonyma klagomål. Detta är inget vi kan behandla efter som vi inte vet vem vi ska vända oss till. Har ni klagomål eller liknande så underteckna vem ni är så vi kan komma fram till en lösning tillsammans med er. Föreningens styrelse är till för föreningen och vi är valda av dess medlemmar.

Vi har fått in många önskningar om att beskära föreningen träd och vi kommer göra en inventering av dessa och sätta samman en lista över vilka som ska beskäras. Vi kommer att anlita Yggdrasil för att göra detta jobb. De har tidigare beskurit våra lövträd och vi har varit mycket nöjda med resultatet.

Vi har gjort klart med entreprenör för byte av ventiler för fjärrvärmen i våra krypgrund. Vi inväntar startdatum för detta. Detta ska medföra att värmen både till radiatorer och varmvattnet ska bli mer jämt i hela föreningen. I dag kan det skilja upp emot 8–10 grader beroende på vilken huskropp man bor i. Vi återkommer så fort vi har fått ett startdatum.

Vi vet att det är många som har problem med att vatten rinner över i våra stuprör. Detta är för de är dimensionerade för hur vädret var under 70-talet. I dag är det mycket större störtskurar och de klarar inte av att svälja undan allt vatten som kommer på kort tid. Vi kommer i samband med takbyte se över detta och föröka nå så att inga ”översvämningar” ska ske. Vårt mål är att detta kommer ske under 2024. Fram till dess kommer vi enbart göra små justeringar men tyvärr kommer man på vissa ställen få leva med att det kommer svämma över i takrännorna vid häftigare regnskurar.

Vi vill till sist tacka alla som var med på vår loppisdag och gjorde den till en trevlig upplevelse för föreningen. Vi kommer fortsätta med konceptet och återkommer med ett liknande arrangemang till våren.