Information till boende på BRF Hubertus gällande perioden 17-28e Augusti

Hantverksproffsen kommer utföra rengöring och behandling av taken på områdets  fastigheter.

Rengöringen innebär borttagning av mossa därefter sker behandling med Grön-Fri  som tar död på påväxten på taken. Solen, regnet och vinden tar sedan bort resterna  på ett naturligt sätt. Det tar 12-24 månader innan påväxten är borta. Denna behandlingsmetod är skonsam mot underlaget, den förlänger livslängden och förbättrar effekten av takpannorna.

Grön-Fri är biologiskt nedbrytbart med relativt liten miljöpåverkan.
Grön-Fri appliceras med lågtrycksspruta på taket.

Medlet har en inverkan på blommande växters klyrofyll och kan påverka dessa så att de tappar färgen eller i vissa fall att blomman dör. Det påverkar inte gräs, träd, häck, buskar eller andra grönväxter på mark eller i kruka.

Boende i området rekommenderas att hålla fönster och dörrar stängda när behandling av er fastighet utförs. Om ni har blommande växter utomhus rekommenderar vi att om möjligt ha dessa under tak, täcka över med plast eller ställa under parasoll/markis alternativt ställa dom intill husvägg för att minska risken att de blir påverkade.

Medlet kan lämna en hinna om det kommer på fönster, detta tvättas enkelt bort med  fönsterputsmedel.

Då behandlingen är väderkänslig sker den ej på regniga eller blåsiga dagar vilket  kan påverka perioden för behandlingen.

Mer information om Grön-Fri finner ni på www.gronfri.se

Vi som utför behandlingen är Hantverksproffsen i Skåne AB och vi är auktoriserad  Grön-Fri Entreprenör.

Har ni frågor om behandlingen eller vill komma i kontakt med oss gör ni det på e-post till christian@hantverksproffsen.com